Súdna rada: Podpredsedu Najvyššieho súdu SR bude voliť v Trebišove

04.03.2012 Trebišov

Bratislava 4. marca (TASR) - Predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin zvolal jej členov na štvrtok 8. marca na zasadnutie do Trebišova. Okrem iných bodov majú v pláne zvoliť podpredsedu Najvyššieho súdu SR. Tento post je už viac ako rok a pol neobsadený.

Pôjde už o ôsmy pokus zvoliť podpredsedu Najvyššieho súdu. O najbližšom zasadnutí informuje Súdna rada na svojej internetovej stránke. Ide o pokračovanie posledného zasadnutia zo 17. januára, ktoré zmarilo nefunkčné nahrávacie zariadenie v budove ministerstva spravodlivosti. Zasadnutie Súdnej rady SR, ktorá musí zo svojich stretnutí vyhotovovať a zverejňovať zvukový záznam, vtedy Harabin odložil na neurčito.

Jediným kandidátom na obsadenie miesta podpredsedu Najvyššieho súdu SR je v súčasnosti bývalý šéf Krajského súdu v Prešove Igor Burger. Pred januárovým pokusom sa malo voliť 30. augusta minulého roku. Voľby však vtedy zrušili, pretože Burger mal úraz - stúpil na klinec. Burger je považovaný za odborníka na trestné právo. Od roku 1989 pôsobil na bývalom Federálnom najvyššom súde v Prahe a neskôr dostal ponuku na Najvyšší súd ČSFR. Po vzniku samostatnej SR sa vrátil na Slovensko.
 

Vyberte región